Resultat Klassmästerskap 2003

 

Placering Båt Skeppare LYS- korrigerad tid
1 S 49 Sofie Lars Ericson 3:15:03
2 S41 Poseidon Hans Holmqvist 3:21:00
3 S34 Svartörn Torgny Hållstrand 3:31:00

 

Södra Björkfjärden i Mälaren var skådeplatsen för årets mästerskap. Vi hade förmånen att få segla i Ekerö Båtklubbs klubbmästerskap arrangemang.
Det rådde rena sommarvädret med sol och värme i luften.

Seglingskommittén hade ett besvärligt läge att lägga banan och bestämma starttid. Det var nämligen total stiltje vid skepparmötet.
Efter någon timme bestämdes dock banan, en triangelbana runt Midsommargrund, Gåsholm, Varnebyskären och Slandö Kalv. Banlängd 6.4 nm.

Väl ute på vattnet så blev starten uppskjuten ett par omgångar men framåt 14 tiden sköts vi iväg. RB111 startade 10 min efter EBK båtarna.
Vi startade i en mycket lätt S vind som successivt ökade. Därför blev det ytterligare ett varv och seglingen avslutades med målgång i vindbyar på uppåt 10 m/s. Det blev alltså en mycket utslagsgivande segling med vindar över hela registret.

RB111 båtarna seglade väl jämfört med de övriga EBK båtarna där det även fanns några mer racingbetonade båtar. S49 Sofie hade en LYS-korrigerad tid som skulle ha givit en tredje plats i EBK resultatlistan.

Det var tråkigt att det inte kom fler båtar till Klassmästerskapsseglingen som alltid sker under lugna, trivsamma former med endast kryssfock och stor.

Vi tackar EBK för ett trivsamt arrangemang och för gästfrihet vid kvällens kräftskiva uppe i klubbhuset.

 

-Lars Ericson

 

Bilder från seglingen.

 

Tillbaka

Uppdaterad 2003-09-09